Pharmaceutical Chamber of Montenegro

IQPHARM UVODNI SIMPOZIJUM: INNOVATING QUALITY ASSESSMENT TOOLS FOR PHARMACY STUDIES IN BOSNIA AND HERZEGOVINA

Poštovani,

izuzetna nam je čast i zadovoljstvo da Vas pozovemo na Uvodni Simpozij Erasmus+ projekta za podizanje kvaliteta u visokom obrazovanju pod nazivom „Innovating quality assessment tools for pharmacy studies in Bosnia and Herzegovina”- (IQPharm).

Ovaj izuzetno značajan projekat od nacionalnog interesa, za cilj ima unaprijediti kvalitet i modernizirati studij farmacije na javnim univerzitetima u Bosni i Hercegovini. Glavni ciljevi projekta obuhvataju razvoj profesionalnih i pedagoških kompetencija akademskog osoblja za interaktivniji i praktičniji pristup nastavi u skladu s najboljom praksom i iskustvima partnera iz EU, kao i modernizaciju postojećih nastavnih planova i programa kroz implementaciju novih modela i pristupa, te aktivno uključivanje partnera iz realnog sektora.

Uvodni simpozij održat će se 8.-10. jula 2021. godine u Sarajevu, a biti organizovan u hibridnom modu (live i online), u skladu sa važećim epidemiološkim preporukama.

Molimo Vas da ovaj poziv učinite dostupnim svim Vašim članovima. Pozivamo Vas da nam se pridružite, i aktivno učestvujete u programu simpozijuma koji će upotpuniti vrhunski predavači i eksperti.

U prilogu možete pronaći prvi poziv sa detaljnijim informacijama. Također, sve novosti o projektnim aktivnostima, ali i o samom Uvodnom Simpoziju možete pronaći na:

AGENDA / FLYER

Takođe u ovoj kategoriji